ΟΠΤΟΜΕΤΡΙΑ – ΕΦΑΡΜΟΓΗ Φ.Ε.

Για τους υποψήφιους χρήστες φακών επαφής παρέχονται, στα καταστήματά μας, οι ιδανικότερες λύσεις για τα καλύτερα δυνατά αποτελέσματα.

 

Όταν κάποιος ενδιαφέρεται για φακούς επαφής, το πρώτο πράγμα που έχει να κάνει είναι να κλείσει ένα ραντεβού τηλεφωνικά ή περνώντας από όποιο από  τα καταστήματά μας τον εξυπηρετεί.

Με την εξέταση που πραγματοποιείται, γίνονται οι κατάλληλες μετρήσεις στον κερατοειδή του ματιού, καθώς και ο υπόλοιπος αναγκαίος έλεγχος των ματιών, ώστε συλλέγοντας αυτά τα στοιχεία να επιλέξουμε τον καταλληλότερο φακό. Ακολουθώντας αυτή τη διαδικασία επιτυγχάνεται η άνετη χρήση χωρίς ενοχλήσεις. Ακόμα σε ιδιαίτερες περιπτώσεις υπάρχει η δυνατότητα παραγγελίας δοκιμαστικών δειγμάτων έτσι ώστε και εμείς και ο υποψήφιος χρήστης να έχουμε την καλύτερη δυνατή εικόνα των φακών επαφής που θα χρησιμοποιήσει.

 

Μετά την επιλογή των καταλληλότερων φακών επαφής για τον κάθε χρήστη, καλύπτοντας όχι μόνο το θέμα της αρτιότερης όρασής του, αλλά λαμβάνοντας και υπ’ όψιν τις ανάγκες της καθημερινής του δραστηριότητας, ακολουθεί η διαδικασία εκμάθησης του να βάζει και να βγάζει τους φακούς επαφής του με άνετο, εύκολο και μη χρονοβόρο τρόπο.  Επίσης δίνονται συμβουλές έτσι ώστε ο χρήστης να γνωρίσει ακόμα και τις λεπτομέρειες που  πρέπει να προσέχει όταν φοράει του φακούς επαφής του ώστε με αυτό τον τρόπο να αποφευχθούν προβλήματα με τα μάτια και τους φακούς του (π.χ. ερεθισμό των ματιών ή απώλεια φακού). Επίσης μαθαίνει τη διαδικασία που απαιτείται να ακολουθεί για την φροντίδα και υγιεινή των φακών του. Όλα αυτά είναι πράγματα που πρέπει να τηρεί με μεγάλη ευλάβεια όπως και το τι πρέπει να προσέχει σε σχέση με τα μάτια και τους φακούς του σε σχέση με τους εξωγενείς παράγοντες.

 

Στα καταστήματά μας μπορούν να απευθυνθούν και χρήστες που ενδιαφέρονται να χρησιμοποιήσουν φακούς επαφής αποκλειστικά για κοσμητικούς λόγους, όπως είναι οι έγχρωμοι φακοί επαφής, ακόμα και αν δεν έχουν κανένα διαθλαστικό πρόβλημα. Εδώ θα θέλαμε να επισημάνουμε ότι ακόμα και σ’ αύτη την περίπτωση η διαδικασία επιλογής είναι ακριβώς η ίδια με την προαναφερθείσα, για τον λόγω του ότι ασχέτως με το αν υπάρχει ή όχι κάποιο διαθλαστικό πρόβλημα η ανάγκη για σωστή εφαρμογή και χρήση των φακών επαφής είναι επιβεβλημένη για την καλύτερη μελλοντική υγεία των ματιών.

Επίσης στην περίπτωση αυτή γίνεται παράλληλα δοκιμή  στα χρώματα ώστε μ’ αυτόν το τρόπο έχουμε σαφέστερη εικόνα του αισθητικού αποτελέσματος.

 

 

Στα τμήματα οπτομετρίας – φ.επαφής των καταστημάτων μας μπορούν να βρεθούν λύσεις για φακούς επαφής ακόμα και για τις πιο ιδιαίτερες περιπτώσεις(κερατόκωνος, μεγάλος αστιγματισμός, απώλεια ίριδας, κοσμητικές διορθώσεις σε προβλήματα του κερατοειδή κλπ).