ΙΣΤΟΡΙΚΟ

1961

Ο Ανδρέας Ζαμάνος ιδρύει την  εταιρεία με έδρα το Περιστέρι, στην οδό Βασ.Αλεξάνδρου 118 και την οργανώνει έχοντας σαν αποκλειστικό σκοπό την παροχή άρτιων υπηρεσιών σε θέματα οράσεως.

1980

Στην πορεία λειτουργίας της εταιρείας λόγω των αυξανόμενων απαιτήσεων και της διεύρυνσης του αντικειμένου, το κατάστημα οργανώνεται όλο και καλύτερα. Ο Ζαννής Ζαμάνος αναλαμβάνει τον τομέα του εργαστηρίου, ο Αριστείδης Ζαμάνος τους φακούς επαφής και την οπτομετρία και ο Παναγίωτης Ζαμάνος το τμήμα πωλήσεων. Πραγματοποιείται επίσης ριζική ανακαίνηση του καταστήματος.

1986

Ακολουθεί και νέα ανακαίνηση του καταστήματος, με σκοπό την καλύτερη λειτουργικότητα και εξυπηρέτηση των επισκεπτών.

1993

Εγκαινιάζεται το νέο κατάστημα στην οδό Εθν.Αντιστάσεως 41 στο Περιστέρι, το οποίο αναλαμβάνει ως υπεύθυνος, την περίοδο εκείνη, ο κυριότερος συνεργάτης της εταιρείας, Ιωάννης Πελεκούδας.

1996

Ανακαινίζεται το κατάστημα της οδού Βασ.Αλεξάνδρου 118 και προσθέτονται 100 τμ. Σε αυτό το χώρο, εγκαινιάζεται το Ειδικό Τμήμα Οπτομετρίας, με ακόμη πιο εξελιγμένη οργάνωση στους φακούς επαφής και επάνδρωση νέας τεχνολογίας μηχανημάτων. Ταυτόχρονα το εργαστήριο εξοπλίζεται με ηλεκτρονικά μηχανήματα που τελειοποιούν την κατασκευή των οφθαλμικών γυαλιών. Η collection των γυαλιών ηλίου και οράσεως εμπλουτίζεται με συλλογές επωνύμων οίκων οπτικών.

2000

Ανακαινίζεται το κατάστημα της οδού Εθν.Αντιστάσεως 41. Γίνεται μια προσθήκη 100 τμ. και πλέον διαθέται πολυθέσιο τμήμα εξυπηρετησης και τμήμα Οπτομετρίας.

2005

Ένα τρίτο κατάστημα έρχεται να προστεθεί στα υπάρχοντα, αυτή τη φορά στο Αιγάλεω. Βρίσκεται στη συμβολή Ιερά Οδός 257 & θηβών όπου, στα 110 τμ. του, φιλοξενεί χώρους έκθεσης γυαλιών ηλίου και οράσεως, ξεχωριστό παιδικό τμήμα, κέντρο Οπτομετρίας – Φακών Επαφής και εργαστήριο service σκελετών.

2008

Ανακαινιζεται το κατάστημα της οδού Βασ.Αλεξάνδρου 118. Δημιουργήθηκε ένας πολυχώρος αποτελούμενος από 3 ορόφους ώστε να καλύπτει όλες τις ανάγκες της εταιρείας, και να προσφέρει τη μέγιστη άνεση στους επισκέπτες μας. Μπαίνοντας στο ισόγειο υπάρχει το τμήμα των γυαλιών ηλίου όπου στην έκθεσή του παρουσιάζονται σκελετοί των μεγαλύτερων οίκων μόδας καθώς και μοναδικά, χειροποίητα σχέδια κατασκευασμένα από ιδιαίτερα υλικά. Επίσης στον ίδιο χώρο υπάρχει το τμήμα παραλαβής των παραγγελιών, καθώς και ένα ξεχωριστός χώρος των παιδικών γυαλιών ηλίου. Στον 1ο όροφο λειτουργεί ο τομέας της οπτομετρίας όπου πραγματοποιούνται οι μετρήσεις, εφαρμογές και επιλογές των φακών επαφής. Σε αυτό τον όροφο θα βρείτε ακόμα το τμήμα οράσεως στο οποίο, όπως και στο αντίστοιχο των γυαλιών ήλιου, υπάρχει έκθεση σκελετών των μεγαλύτερων σχεδιαστών, καθώς και ένας ξεχωριστός χώρος, το παιδικό τμήμα, που οι μικροί μας φίλοι μπορούν να επιλέξουν γυαλιά οράσεως. Στο 2ο όροφο στεγάζονται τα γραφεία της εταιρείας, ο χώρος συνεδριάσεων και το τηλεφωνικό κέντρο. Σε αυτό το κατάστημα υπάρχει και το  κεντρικό εργαστήριο πλέον ανανεωμένο σε μηχανήματα και σε χώρο, που εξυπηρετεί και τα τρία καταστήματα και αποτελεί το χώρο κοπής φακών, service σκελετών, παραγγελίας ανταλλακτικών και πολλά άλλα, που περιγράφονται αναλυτικά σε ξεχωριστό τομέα του site.